18.01.2018

Conferință preoțească în Protopopiatul Sector 6 Capitală

180118-conferinta-preoteasca-258

În ziua de 18 ianuarie 2018, în biserica noastră a fost săvârșită slujba Sfintei Liturghii, cu prilejul întâlnirii preoților din cele trei cercuri pastorale ale Protoieriei Sector 6 Capitală.
 

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți, din care au făcut parte Părintele Protoiereu Costel Burlacu, Părintele Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” din București, Părintele Prof. Univ. Dr. Constantin Preda, prodecanul facultății.
 

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Varlaam a subliniat importanța acestei coslujiri care “are rolul de a întări comuniunea frățească între preoții din cadrul aceluiași protopopiat”. De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit despre comuniunea dintre cler și credincioși, în cadrul Sfintei Liturghii: “unitatea exprimată prin împărtășirea din același Sfânt Potir a tuturor preoților din Protopopiatul Sector 6 Capitală, a unor credincioși și a unor copii participanți la Sfânta Liturghie, precum și unitatea dintre cler și credincioșii prezenți este o icoană a ceea ce a însemnat Biserica pe parcursul celor 2.000 de ani de existență a neamului nostru”.
 

Părintele Paroh Nicolae Burlan a fost felicitat de clericii și slujitorii prezenți la slujbă cu prilejul împlinirii vârstei de 65 de ani, iar Domnul Acad. Prof. Dr. Emilian Popescu a adresat Părintelui alese cuvinte de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară, socială și administrativă a Sfinției Sale.
 

După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită slujba de sfințire a noii catapetesme din capela bisericii, apoi, în cadrul cercului pastoral, Părintele Conf. Univ. Dr. Nicușor Beldiman a susținut referatul intitulat “Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la promovarea conștiinței identității și a unității spirituale a neamului românesc în contextul Marii Uniri din 1918”.